onsdag den 11. juni 2014

Myretue i syltetøjsglas

I forbindelse med dyreholdsopgaven, har jeg sammen med min søn på lidt over 2½ år lavet en myretue i et syltetøjsglas. Her følger billeddokumentationen:

Til at starte med har vi vasket et tomt syltetøjsglas og fundet et stykke tykt karton som vi vil forme til et rør der skal sidde i midten af glasset.
Ikke helt rundt, men vi har haft tungen lige i munden og gjort vores bedste.
Vi har lagt madding ud i haven på steder hvor vi har set myrer. Det ene sted, som ses på billedet har vi lagt noget ananas ud, det andet sted banan, det kan Christian nemlig bedre lide og så kunne han slappe af med resten mens mor arbejder videre.
Vi tager jorden fra det der senere bliver mors køkkenhave. Her er der lækker fugtig jord som fyldes ind mellem glasset og kartonen. Det er her myrerne skal grave deres gange, så vi kan se dem.
Vi har også kommet nogle blade og kviste med ind i glasset.
Der er nu gået en uge og man begynder at kunne se de første gange. Det er først nu Christian virkelig begynder at interessere sig for projektet. Vi kan nemlig se myrerne bevæge sig derinde.
Nu har vi iagttaget myrerne i godt og vel 4 uger
Så derfor finder vi et godt sted i haven, hvor der er blade at klatre op ad til at slippe myrerne fri igen, helst uden at ødelægge deres fine gange.
 
Det har været meget spændende at arbejde med myrerne og efter lidt startvanskeligheder endte Christian faktisk med at være rigtig godt med i hele projektet. Han mindede mig dagligt om at fodre dem! De måtte jo ikke sulte.
Set i bakspejlet er Christian nok lidt for lille til dette forløb. Det havde været bedre havde han været mellem 4-6 år, her kunne vi have fulgt det hele op med en masse andre aktiviteter som han endnu er for lille til eller ikke interesserer sig for endnu.
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar